Topp ytelse, flott skjerm, bra kamera og Android 9 Pie.
XZ3 er også beskrevet tidligere på Klippstoff
Skjerm: 6,0″ OLED, 2880 x 1440 punkter, HDR
Maskinvare: Qualcom Snapdragon 845 med 8 kjerner (opptil 2,8 GHz), 4 GB RAM
Lagringsplass: 64 GB, mulighet for MicroSD-kort opptil 512 GB
Kamera: 19 megapiksel hovedkamera, f/2,0, 4K video, 960 fps slow motion i Full HD. 13 megapiksel frontkamera, f/1,9.
Operativsystem: Android 9 Pie
Trådløst: LTE Cat18 (opptil 1,2 Gbit/s), NFC, Bluetooth 5.0, USB Type-C 3.1 (adapter for 3,5 mm hodetelefoner medfølger)
Annet: Vann- og støvtett
Batteri: 3300 mAh, trådløs lading (Qi)
Størrelse: 158 x 73 x 9,9 mm
Vekt: 193 gram
Pris: 7990 kroner inkl. mva.
Denne telefonen har OLED-skjerm og tynne rammer. Digi mener at skjermen er veldig bra:
Skjermen er lyssterk og skarp. Det er støtte for HDR, det vil si utvidet dynamikkområde slik at du får mer detaljer i både de mørke og lyse områdene av et bilde samtidig. Det er mulig å endre hvordan farger skal vises på skjermen, og eventuelt justere hvitbalansen hvis du foretrekker varmere eller kjøligere farger. Standardvalget har kanskje litt mye blåstikk, men da er det bare å velge «varm» som fargevalg – eventuelt justere manuelt.
Funksjonen som kalles X-Reality gir blant annet bedre kontrast og farger ved å «oppkonvertere» video til HDR.
Klokke, varslinger og annen informasjon vises også når telefonen er låst.
«Dynamisk vibrering» er en litt spesiell funksjon som gjør at telefonen vibrerer i takt med lyden når du spiller musikkvideoer eller film. Dette synes vi er mer en gimmick enn noe annet, og egentlig litt plagsomt – spesielt når du ser på video med lyden skrudd nesten helt ned. Heldigvis kan den enkelt skrus av. Når det gjelder lyden i telefonen er den veldig god til å være en telefon. Du får stereolyd fra høyttalere oppe og nede på telefonen, og den spiller høyt!
Alle knappene sitter på høyre side av telefonen, og er fornuftig plassert. Fingeravtrykkleseren er plassert midt på baksiden. SIM-kortet kan tas ut uten verktøy, og det er plass til et MicroSD-kort på 512 gb (alternativt kan du stappe inn to SIM-kort). Den eneste kontakten er en USB-C (3.1), og denne brukes til lading (eller headset med en overgang). Telefonen støtter naturligvis også trådløs lading og hurtiglading.
Vi nevner ellers at det er støtte for LTE kategori 18, som gir en teoretisk øvre hastighet i mobilnettet på hele 1,8 gigabit per sekund– forutsatt at mobiloperatørene har lagt til rette for det. Det har de foreløpig ikke – men med Xperia XZ3 vet du i hvert fall at det ikke er mobiltelefonen det står på om nedlastingene skulle gå tregt.
Digi likte ikke Swiftkey-tastaturet og byttet til standard Android.
Sony har en spesiell strømsparefunksjon som kalles «Stamina» som automatisk kan skru av enkelte funksjoner på telefonen når batterinivået kommer under 15 prosent (eventuelt manuelt når du ønsker det). Da skrus blant annet bakgrunnsdata, GPS-posisjonering og ulike funksjoner for bildeforbedring av. Du kan også velge at andre funksjoner skal skrus av.
Det er en egen utløserknapp for kameraet. Kun ett kamera på baksiden (19 megapiksler). Kameraet mangler optisk bildestabilisator. Bildene blir imidlertid bra i både godt og mindre godt lys.
Du kan også filme i 4K-video med HDR. Du har også mulighet for å filme med utrolig 960 bilder i sekundet i Full HD, for å få en bra slow motion-effekt når du spiller av i normal hastighet. I full HD filmer du imidlertid i bare rundt et tiendedels sekund, som så ender opp i en video som varer noen sekunder. Du skal også ha veldig godt lys, og du skal trykke utløserknappen på eksakt riktig tidspunkt. I praksis er kanskje den vanlige slow motion-modusen med 120 bilder i sekundet mer praktisk – da har du ikke en slik begrensning.
Digi likte
- Veldig bra skjerm
- Topp ytelse
- God byggekvalitet
- Bra kamera med mange smarte funksjoner
- Trådløs lading
- Nyeste Android
Digi likte ikke
- Ikke optisk bildestabilisator