Tek.no har kåret vinnerne.
Les gjerne hele artikkelen. Under finner du en kort oppsummering.
mobil
Huawei Mate 20 Pro er årets beste mobil.
Her får du vidvinkelkamera og 3x zoom i samme mobil, og med noen programvaretriks gir den deg brukbar 5x zoom og nattfoto i tillegg.
Ved siden av kameraet er den vanntett. Den har trådløs lading, og kan faktisk lade andre mobiler trådløst hvis du trenger det. Den har den raskeste mobilladingen på markedet og det største batteriet blant noen av toppmodellene. Den har en meget god AMOLED-skjerm med fingerleser gjemt midt i. Og ikke minst; busslommen du kanskje irriterer deg over øverst på skjermen gjemmer faktisk noe nyttig. Her får du 3D-kamera for ansiktslåsen av samme type som Apples Face ID.
Beste billig-mobil
Xiaomi Mi A2 til ca. kr. 2500.
Her får du en mobil som på mange måter føles som en billig Pixel-modell i bruk, og du slipper å vente på at Xiaomi pusler seg til å oppdatere mobilen. Oppdateringene kommer når Google bestemmer seg for det.
Dette kombinert med et kamera som kommer farlig nært toppmodeller til over dobbel pris, en byggekvalitet i glass og metall som imponerer og lynrask lading og maskinvare for prisen, gir en telefon de fleste burde bli fornøyd med.
Kun et par ulemper er verdt å trekke frem; du får den plassen den kommer med, og ikke mer. Minnekort støttes ikke. Mi A2 er heller ikke sikret mot vær og vind.
Smartklokke
Samsung Galaxy Watch med E-SIM.
Samsung har videreført flere av funksjonene fra fjorårets smartklokke, og det er funksjoner det er enkelt å bli glad i. Klokken har en funksjonsring rundt skjermen som du bruker til å blant annet bla deg rundt i menyene til enheten.
Dette er en klokke som i tillegg har god batteritid selv om du bruker den mye via 4G-nettet. Totalpakken er derfor fra øverste hylle.
Aktivitetsarmbånd
Fitbit Charge 3 gir deg mye for pengene.
Fitbit er markedsledende når det kommer til slike bånd, og deres nyeste modell, Charge 3, er et smartbånd du burde merke deg om du er på jakt etter nettopp et slikt produkt.
Dette er det tredje produktet i rekken fra Fitbit, og med denne gjør de mye riktig.
Blant annet har produktet blitt vanntett ned til 50 meter, hvilket betyr at du i alle fall kan ta deg en svømmetur uten å trenge å bekymre deg for båndet. Samtidig har du rikelig med batteritid, hvilket gjør at du fint kan bruke produktet i en ukes tid mellom vært besøk til laderen.
Noe av det som kjennetegner Fitbits smartbånd er at de automatisk oppdager hva du foretar deg. Så dersom du legger ut på en spasertur, eller sykler i skog og mark, vil båndet merke dette og starte med å samle inn data som du kan se igjennom etterpå.
Og alt båndet samler inn av data finner du igjen i appen til Fitbit, som også er enkel å bruke. Her finner du en oversikt over alt fra siste treningsøkt til hvor godt du sover om natten.
mobiltilbehør
Andersson PRB 3.5 nødlader.
Tek.no har funnet ut at alle nødladere «lyver» om kapasiteten, men Anderssons nødlader lyver minst. Den yter altså nærmest den oppgitte kapasiteten, og med hele 20 000 mAh kan den lade opp ganske så mye. At den i tillegg har to utganger med 2,4A ut, støtte for QuickCharge 3 og støtte for såkalt passthrough-lading, gjør det til en totalpakke du trygt kan velge.