Elektrisk grill med innebygget steketermometer. Skeptisk? Det var jeg, men ikke nå!
Først publisert: 12. JULI 2018
Weber Pulse 2000 er en elektrisk grill med 2 soner og innebygget steketermometer (4 prober). Lillebroren, Pulse 1000, har en sone og et steketermometer med 2 prober. Steketermometrene brukes sammen med Weber Grill-appen. Utrolig kjekt å kunne følge med på telefonen når du pusler rundt, og et flott alternativ for meg og andre synshemmede som ikke kan bruke tradisjonelle steketermometere.
Grillflaten er ca. like stor som på gassgrillen Q2000: 49 x 39 cm.
Du merker med en gang at dette er en robust grill, det vil si god kvalitet. Pulse 2000 kan settes på et bord eller du kan kjøpe med et stativ med et lite sidebord. Grillen er stilig å se på også!
Jeg tok en prat på mobilen med Marianne Stene (markedssjef for Weber). Hør gjerne hva hun har å si, selv om lydkvaliteten ikke er helt optimal:
Slik ser den ut
Det første jeg prøvde meg på for å bli litt kjent med grillen var ferdige grønnsaksburgere:
Burgerne ble bra de, men poenget var altså å finne ut av regulatorer, koble til iGrill og så videre. Regulatorene sitter midt på fronten, og der er også uttakene til probene. Regulatorene har følbare hakk, noe som er spesielt bra for meg som er blind. Da lærer du kjapt hvor varm grillen blir på de ulike hakkene.
Blir den varm nok, da?
Jeg trodde ikke at en elektrisk grill hadde futt nok, men det var helt uproblematisk å få Pulse 2000 over 300 grader. Da går det greit å lage stekeskorpe på hjortefileen:
Så senket jeg temperaturen til ca. 100 grader (tok ut kjøttet) for å teste iGrill. Appen er enkel å bruke. Du kan få varsler når ønsket kjernetemperatur er nådd. Men, du kan selvsagt også følge med på temperaturen: både i grillen og på hver av probene. Jeg kjenner iGrill fra før, men det var veldig greit at alt var innebygget! Et annet poeng er at det var ekstremt enkelt å bytte mellom tilkoblede termometre, så det er faktisk mulig å ha flere griller gående med ulike termometre. Ikke umulig at det blir aktuelt hos oss!
Det finnes ferdige innstillinger for kjernetemperaturer på ulike matvarer. Appen er oversatt til norsk.
Jeg har ikke testet tilbehøret til grillen. Det finnes en stekeplate. Rotisserie får du også, og en egen pizza-stein. Pizza på grillen er utrolig godt, og jeg måtte selvsagt prøve (brukte pizzastål):
Grillen drar rundt 2200 watt, så en 10 ampere kurs holder (hvis du ikke bruker annet utstyr samtidig). Det tar 10-15 min før grillen har nådd maks varme, og det er vel sånn ca. det samme som trengs på en gass- eller kullgrill.
Lokket er solid og veldig bra isolert. Selv med grillen på full guffe brenner du deg ikke når du tar på lokket!
Lav varme
Pulse 2000 er vel så bra som gassgriller hvis du vil langsteike noe. Som nevnt går det greit å sette grillen på 100 grader, og til og med litt mindre. Varmen er jevn og fin, så langsteiking av litt store kjøttstykker går kjempefint. Tør ikke si dette helt sikkert, men jeg tror det lønner seg å bruke begge sonene i stedet for å ha en sone med høy temperatur og bruke den andre til “indirekte” varme.
Rengjøring
Pulse 2000 er grei å gjøre ren. Tek.no har beskrevet dette fint også med bilder. Jeg nøyer meg med å si at det i alle fall er den enkleste grillen jeg har rengjort: bortsett fra vanlig kullgrill uten noe stæsj, da.
Konklusjon
Weber Pulse 2000 er rett og slett en kjempefin grill! Skal du ha elektrisk er derfor dette et knallbra valg. Har du alt grill, men nok å rutte med er jeg dessuten sikker på at dette kan være en flott ekstragrill!
Jeg brukte Pulse 2000 hele sommeren 2018, og jeg prøvde den til alt fra langsteiking av grisenakke til ulik fisk og halloumi:
Så snart jeg får campingvogn blir det ut for å kjøpe Pulse 2000, for grill vil jeg ha og med forbud mot gass og kull som vi har hatt enkelte sommere er elektrisk grill midt i blinken.
Oppsummert: Fra skeptiker til blodfan!
God grillsommer!